Hvordan drifte en wordpress nettside. Hvordan holde vedlike din nye hjemmeside.

5 Ekspert Tips for Enkel Drift Av Din WordPress Nettside

Noe av det mest spennende for en bedrift eller organisasjon er når det skal utvikles og lanseres en ny nettside. Og det er gode grunner til at dette burde være en spennende affære. I tillegg til å kunne nå ut til et nytt spekter av kunder, vil det også friske opp selskapets merkevare. Et av de mest brukervennlige og samtidig mest avanserte systemet å bygge en nettside på idag, er WordPress.

 

Hva er WordPress?

WordPress er et publiseringssystem (CMS) som er brukt til å lage, samt drifte nettsider. Det er det mest populære publiseringssystemet i verden, da over 35% av alle nettsider er bygget med nettopp denne løsningen. Det er en gratis, open-source platform som kan brukes til å lage alt fra enkle moderne nettsider, til komplekse webløsninger uten behov for å skrive kildekode. WordPress innehar også et hav av utvidelser og nettside-temaer som kan brukes til å tilpasse din nettside, samtidig som det er et intuitivt brukergrensesnitt som enkelt kan håndteres av alle.

Vedlikeholde WordPress Oppdateringer

En av de viktigste stegene for å drifte din WordPress nettside er å holde ting oppdatert til dags dato. WordPress lanserer stadig nye oppdateringer som forsikrer at plattformen er sikker og oppdatert med de siste og nyeste funksjonene. Det er derfor viktig at du alltid holder nettsiden din oppdatert til siste versjon av programvare, så brukeropplevelsen og funksjonalitet bevares. Det finnes metoder for å automatisere disse oppdateringene, slik at du alltid kjører siste versjon.

Sikre Din Nettside mot Trusselaktører

Sikkerhet er en nøkkelfaktor for å administrere ditt nettsted. Det finnes mange aktører der ute, som til daglig jakter etter nettsider med utdatert programvare. Dette kan potensielt gi dem tilgang til sensitiv informasjon du har lagret på din nettside. Det er derfor viktig å sørge for at siden din er sikker mot disse aktørene. Det finnes flere metoder for å sikre seg mot slike angrep. For eksempel kan du regelmessig endre passord for innlogging, sette opp to-faktor autentisering og installere sikkerhets-utvidelser. Du burde også regelmessig skanne din nettside for sårbarheter og sikkerhets-feil/mangler.

Hvordan Tilegne Seg Kunnskap Om WordPress

Dersom du er ny til WordPress, er det ofte vanskelig å vite hvor man skal starte. Det finnes mange muligheter der ute for å tilegne seg kunnskap om drift eller design med WordPress. Dette kan være alt fra opplæringsvideoer på YouTube, forumer, eller nettkurs. Disse ressursene vil hjelpe deg med å lære om plattformen, samt og forstå hvordan man drifter sitt eget nettsted. 

Selv om det finnes muligheter for å lære seg drift og oppsett av WordPress, er det ikke alle som ønsker å bruke tid og ressurser på å lære seg dette selv. Derfor tilbyr vi i Hegg Teknologi driftspakker for ditt nettsted. 

Regelmessige Backups

Det å ta regelmessige sikkerhetskopier av ditt nettsted er en viktig del av å drifte den. Sikkerhetskopier er viktig i tilfelle det skulle skje tilfeldig tap av data, for eksempel under et potensielt angrep. Det er derfor anbefalt at det settes opp et tidsavhengig backup-system, slik at du alltid har en kopi av hele publiseringssystemet ditt dersom noe skulle gå galt. 

En Guide for Enkel Drift Av Din WordPress Nettside

Nå som du har fått litt kunnskap om hva WordPress er og hvordan man vedlikeholder det, skal vi kikke litt nærmere på hvordan du kan drifte din egen nettside. Her er noen tips som kan hjelpe deg med vedlikehold av din side:

  • Automatiske oppdateringer
  • Overvåke Sikkerhetstilstand
  • Bruke utvidelser for vedlikehold
  • Optimalisere bilder og videoer
  • Ta regelmessige sikkerhetsoppdateringer

Automatiske Oppdateringer

Automatiske oppdateringer er en funksjon som kan aktiveres i WordPress. Dette er en metode som ikke er egnet for alle, grunnet fare for nedetid på nettsiden. Det kommer stadig nye oppdateringer på utvidelser som er installert på ditt nettsted. Dersom det skulle vise seg at en oppdatering kommer i konflikt med andre installerte utvidelser, kan det i værste fall danne nedetid på nettsiden din. Det er derfor ikke anbefalt å aktivere automatiske oppdateringer, dersom det er tidskritisk med oppetid på din nettside.

Dersom du derimot driver et lite nettsted, og det ikke er en kritisk faktor dersom siden din blir nede over en liten periode kan dette være den enkleste løsningen for deg. Det er derfor viktig å ta regelmessige sikkerhetskopier, slik at dersom du skulle havne i denne situasjonen, har du mulighet til å få nettsiden på beina innen kort tid. 

Overvåke Sikkerhetstilstand

Overvåke din nettside mot sikkerhetshull eller mangler er en annen viktig del av vedlikehold og drift. Du kan selv installere utvidelser som hjelper deg med å få en oversikt over feil og mangler, eller du kan kontakte et selskap som driver med drift av nettsider for bistand. Det er viktig at det gjennomføres skanning av nettsiden, slik at sikkerhetshull blir oppdaget og avdekket.

Bruke Utvidelser For Vedlikehold

Det å bruke utvidelser til å vedlikeholde nettsiden din er en enkel og god metode. Utvidelser kan bidra til å automatisere sikkerhetskopier, optimalisere nettsiden, og overvåke sikkerhetstrusler. Dette vil spare deg for tid og arbeid, samt bidrar til sømløs drift av nettsiden din.

Optimalisere Bilder Og Videoer

Legge til bilder og videoer på nettsiden din vil bidra til å skape en mer intuitiv og brukervennlig opplevelse på siden din. Men det bringer også med seg en ulempe. Dersom du laster opp store bilder og videoer, vil dette bidra til å senke innlastnings-hastigheten betraktelig. Derfor er det lurt at du månedlig går gjennom alle bilder og videoer, og sørger for at disse er optimalisert i henhold til anbefalte størrelser. Dette vil bidra til økt hastighet, mer serverplass og en høyre score på søkemotorer. 

Ta Regelmessige Sikkerhetsoppdateringer

En sikkerhetskopi av din nettside er ekstremt avgjørende. Hvorfor? Dersom nettsiden skulle krasje eller din leverandørs server skulle blitt hacket, har du alltid mulighet til å få din nettside på beina igjen innen kort tid med en lagret sikkerhetskopi. Det er derfor viktig at du gjennomfører regelmessige backups, enten ukentlig eller daglig til et eksternt lagringssystem. Vær sikker på at du navngir sikkerhetskopier, slik at du alltid har den siste versjonen lett tilgjengelig dersom du skulle trenge den. 

Konklusjon

Drifte sitt eget nettsted trenger ikke være noen avansert oppgave. Det viktigste er at du har alle verktøyene og kunnskapen du trenger for å fullføre jobben på en effektiv og sikker måte. Vi har kikket på noen tips for å holde din nettside vedlike, derav sikkerhetskopier, oppdateringer, viktigheten av sikkerhet, samt optimalisering av bilder og videoer. Vi håper denne artikkelen har gitt deg noe informasjon om hvordan du går i gang for drift av din egen nettside. Dersom du skulle lure på noe, kan du ta kontakt med oss gjennom innsendings-skjema, epost eller telefon. Lykke til!

Trenger du hjelp til drift av din nettside?

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *